Φασολάδα

Υλικά

½ κιλό φασόλια
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη τομάτα ΚΥΚΝΟΣ
1 κλωνάρι ψιλοκομμένο σέλινο
μερικά κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 μικρά καρότα κομμένα σε φέτες
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
λίγο πιπέρι μαύρο ή κόκκινο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια. Την επόμενη τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό, 2 λίτρα περίπου. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την ψιλοκομμένη τομάτα, το σέλινο και τα καρότα. Αφήνουμε τη φασολάδα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Ο χρόνος βρασμού της φασολάδας εξαρτάται από την ποιότητα των φασολιών και θεωρούνται έτοιμα όταν μαλακώσουν καλά. Σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Το εθνικό μας φαγητό, πλούσια πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων (Dr. N.Perricone)

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top