Γερμανική Ζεστή Πατατοσαλάτα

Υλικά

4 αυγά βρασμένα σφιχτά

4 φέτες bacon ψιλοκομμένες

750 gr. πολύ μικρές φρέσκες πατάτες

2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα

1 κουταλιά ψιλοκομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό

160 ml μαγιονέζα

80 ml sour cream

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα βρασμένα αυγά και κόβουμε στη μέση. Στο μεταξύ σοτάρουμε το bacon σε στεγνό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Βράζουμε τις πατατούλες σε νερό ή στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε στη μέση. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μία ρηχή κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν λίγο. Μετά ρίχνουμε το μείγμα σε μεγάλο μπωλ μαζί με τις πατάτες, τα αυγά και το bacon και ανακατεύουμε ελαφρά να αναμιχθεί. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top