Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 φλυτζάνι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 

4 φλυτζάνια νερό

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό

2 κουταλιές κουκουνάρι

2,5 φλιτζάνια ζάχαρη

½ φλιτζάνι αμύγδαλα

6–8 γαρύφαλλα

φλούδα λεμονιού

1 ξύλο κανέλλας

κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Της πολυαγαπημένης μας, Βέφας Αλεξιάδη

Πρώτα βράζουμε το νερό με τη μισή ζάχαρη μέχρι να γίνει σιρόπι, προσθέτοντας το ξύλο κανέλλας, τα γαρύφαλλα και τη φλούδα λεμόνι για 5 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με το σιμιγδάλι και τσιγαρίζουμε. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι να ξανθύνει καλά. Όταν αρχίσει να ξανθαίνει το σιμιγδάλι, προσθέτουμε αμύγδαλα και κουκουνάρι.

Ρίχνουμε το σιρόπι ζάχαρης στο σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, ανακατεύουμε μερικά λεπτά και σκεπάζουμε με πετσέτα.

Το τοποθετούμε σε φόρμα, αναποδογυρίζουμε τον χαλβά και  πασπαλίζουμε με κανέλα.

Καλοφάγωτος !

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top