Vegeterian burgers της Chef Ρένιας Σίμωση
Υλικά
100 gr.τυρί VIOFAST σε κύβους
1 φλ. φακές βρασμένες
1 1/2φλ. καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβας
1 καρότο τριμμένο, 80 gr. περίπου
1 φλ. μανιτάρια φρέσκα, 120 gr. περίπου
50 gr. μαϊντανό
1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
5 κ.σ. βρώμη (κουάκερ)
3 κ.σ. Corn Flour
πάπρικα
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για το τηγάνισμα
ψωμάκια για burger
τυρί VIOFAST σε φέτες
μαρούλι
ντομάτα σε φέτες
μουστάρδα, μαγιονέζα νηστίσιμη
προαιρετικά αβοκάντο
Εκτέλεση
Εκπομπή ΕΛΕΝΗ, Παρασκευή 15/4/2016
Στο μπλεντεράκι βάλτε τον μαϊντανό και τα μανιτάρια και ψιλοκόψτε τα. Βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπωλ. Στο ίδιο σκεύος βάλτε και τις φακές με το καλαμπόκι. Θέλουμε το καλαμπόκι να μη διαλυθεί τελείως, να φαίνεται, όταν θα πλάθουμε τα burgers. Ρίξτε το στο μπωλ με το μαϊντανό και το μανιτάρι. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, το τυρί VIOFAST σε κύβους, το καρότο, το τζίντζερ, το Corn Flour, τη βρώμη, την πάπρικα, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά να ενωθούν τα υλικά.
Ζεσταίνετε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στο τηγάνι ή σε αντικολλητικό σκεύος και ψήνετε τα burgers 3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Βάλτε τα σε στρογγυλό ψωμάκι, βάλτε μια φέτα Τυρί VIOFAST και φτιάξτε τα burgers με τα υλικά της αρεσκείας σας.