Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιττα
Υλικά
600 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
550 gr. ζάχαρη
6 αυγά
χυμός και ξύσμα από 4 μανταρίνια
2 φλιτζάνια του καφέ Cognac
4 κουτάλακια Baking Powder
200 gr. ΑRISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκτέλεση
της Παρασκευής Θανοπούλου
Βάζουμε σε μπωλ το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και το χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε αρκετά, ώστε να γίνει το μείγμα αφράτο. Μετά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Μόλις ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε το Cognac, το ξύσμα και το χυμό των μανταρινιών. Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το Baking Powder.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί με ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για μία ώρα.
Όταν τη βγάλουμε, την αφήνουμε να κρυώσει, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Η Βασιλόπιττα της Παρασκευής Θανοπούλου, που δεν είναι πια μαζί μας, είναι η καλύτερη συνταγή για Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιττα.
Είναι τέλεια.. Καλή επιτυχία και Καλή Χρονιά !