Τυρόψωμο με Bacon
Υλικά
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελλάκι μαγιά
λίγη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
2 αυγά & 2 κρόκοι
100 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 κουταλιά γλυκάνισο
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα ή 2 φλιτζάνια Regato
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
8 φετάκια ψιλοκομμένο bacon
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπωλ του mixer το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και βάζουμε τη μαγιά, λίγη ζάχαρη και το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε. Περιμένουμε 5–10 λεπτά να φουσκώσει. Βάζουμε το γάντζο στο mixer. Προσθέτουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ λιωμένο, το αλάτι και το γλυκάνισο, αρχίζουμε να δουλεύουμε το mixer και προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους ελαφρά χτυπημένα και το γιαούρτι μαζί με το τυρί. Χτυπάμε 7–8 λεπτά έως ότου η ζύμη μας να ξεκολλάει από το μπωλ. Αν είναι αραιή προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αλευρώνουμε τα χέρια μας και κάνουμε τη ζύμη μας μία μπάλα, την βάζουμε στο φούρνο (σβηστός) και περιμένουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
Όταν τη βγάλουμε την ξεφουσκώνουμε και προσθέτουμε το bacon ωμό σε κομματάκια. Αλείφουμε ένα ταψί Νο 30 με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και το αλευρώνουμε και στρώνουμε μέσα τη ζύμη μας. Το αφήνουμε 1/2 ώρα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο βρεγμένο σουσάμι. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.