Τυροπιτάκια
Υλικά
250 gr. γιαούρτι στραγγιστό
200 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
500 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο αλάτι
500 gr. φέτα
2 αυγά
μοσχοκάρυδο ή λίγο δυόσμο
λίγο σουσάμι για πασπάλισμα πριν το ψήσιμο
Εκτέλεση
της Ελένης Αβούρη
Δουλεύουμε λίγο το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με το γιαούρτι, προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και κάνουμε μία ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα. Ετοιμάζουμε τη γέμιση με το τυρί, τα αυγά και το δυόσμο ή το μοσχοκάρυδο. Με τη ζύμη κάνουμε μικρά πιττάκια, βάζουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Αλείφουμε το ταψί με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, τοποθετούμε τα τυροπιτάκια, τα αλείφουμε από πάνω με λίγο κρόκο και ψήνουμε για 30–35 λεπτά στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Aπλή συνταγή, εύκολη και σίγουρη η επιτυχία .