Tσουρέκι του Pastry Chef Χρήστου Βέργαδου
Υλικά
Για το προζύμι:
250 ml νερό
250 ml γάλα
1/2 κιλό αλεύρι δυνατό
100 gr. φρέσκια μαγιά
Για τη ζύμη:
1 κιλο αλεύρι δυνατό
500 gr. ζάχαρη
250 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ κρεμώδες
6 αυγά
1 πρέζα αλάτι
15 gr. μαχλέπι
10 gr. κακουλέ ή μαστίχα
Εκτέλεση
Παρουσιάστηκε στην εκπομπή EΛΕΝΗ, 21/4/2016
Ετοιμάζουμε το προζύμι. Διαλύουμε ένα μικρό μέρος της ζάχαρης με τη μαγιά στο χλιαρό νερό με το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύρευστος χυλός.
Στη συνέχεια αδειάζουμε το προζύμι στον κάδο του mixer και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ζυμώνουμε με το γάντζο μέχρι σχεδόν να γίνει ζύμη.
Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμώδες ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ξαναζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία ζύμη.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο, ξαναζυμώνουμε, πλάθουμε σε σχήμα και αφήνουμε πάλι να φουσκώσει. Αλείφουμε με μείγμα με κρόκο και γάλα, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς και μετά στους 140 για περίπου μισή ώρα.