Τρίγωνα Πανοράματος από τον Pastry Chef Χρήστο Βέργαδο

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

Για τα τρίγωνα: 

1/2 κιλό φύλλα κρούστας 

200 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ λιωμένο 

Για το σιρόπι: 

500 gr. ζάχαρη 

500 ml νερό 

Για την κρέμα: 

500 ml γάλα 

2 κρόκοι

100 gr. ζάχαρη 

40 gr. Corn Flour 

2 βανίλιες

50 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα τρίγωνα:

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κάθετα στα τρία έτσι ώστε να έχουμε λωρίδες φύλλων. Παίρνουμε μια λωρίδα φύλλου και το αλειφουμε καλά με ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Τοποθετούμε από πάνω ακόμα μια λωρίδα φύλλου και την αλείφουμε και αυτήν με ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ξεκινάμε απαλά το δίπλωμα τους σαν τρίγωνο όπως κάνουμε και στα τυροπιτάκια φροντίζοντας να βουτυρώνουμε σε κάθε δίπλωμα. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε αρχικά στους 220 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και στη συνέχεια χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς συνεχίζοντας το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι σκίζουμε προσεκτικά τα τρίγωνα σε μια από τις πλευρές τους.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για ένα λεπτό. Σιροπιάζουμε κρύα τα τρίγωνα ζεστό το σιρόπι.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη μισή από τη ζάχαρη. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Μόλις ασπρίσουν προσθέτουμε το Corn Flour, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στο μείγμα των κρόκων ρίχνουμε λίγο από το χλιαρό γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα και κατόπιν αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας επάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες και το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη η οποία εφάπτεται με την επιφάνεια της κρέμας. Γεμίζουμε τα τρίγωνα στο σημείο που έχουμε κάνει το σκίσιμο με την κρέμα και σερβίρουμε. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top