Τούρτα γενεθλίων Nτόμινο, με επικάλυψη Kρέμας Bουτύρου από τον Χρήστο Βέργαδο
Υλικά
Για το κέικ:
230 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
130 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
5 αυγά
350 gr. ζάχαρη
370 gr. αλεύρι
1 κουταλάκι Baking Powder
2 βανίλιες
20 gr. κακάο
Για την κρέμα βουτύρου:
250 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
500 gr. ζάχαρη άχνη
50 gr. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, τα ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Μόλις απορροφηθούν προσθέτουμε το αλεύρι, το Baking Powder και τις βανίλιες κοσκινισμένα μαζί και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη και στο ένα προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Αλευροβουτυρώνουμε 3 στρογγυλά τσέρκια και τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Βάζουμε το μείγμα του κέικ σε δυο ξεχωριστές σακούλες ζαχαροπλαστικής, μια για το κακάο και μια για την βανίλια. Με το μείγμα της βανίλιας κάνουμε μια λωρίδα πάχους 1,5 εκ περίπου στα 2 από τα τσέρκια, στη συνέχεια συνεχίζουμε με το μείγμα του κακάο και ξανά πάλι με βανίλια και κλείνουμε με το κακάο. Στο τρίτο τσέρκι κάνουμε το ίδιο ξεκινώντας με το μείγμα του κακάο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για λίγο ακόμη. Επικαλύπτουμε την τούρτα μας και γαρνίρουμε εορταστικά .