Τηγανιτό Κοτόπουλο με Μπρόκολο και Μανιτάρια
Υλικά
1 κουταλιά βρασμένα μαύρα φασόλια
2 κουταλιές dry sherry
250 gr. ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλο
1/8 κουταλάκι τριμμένο άσπρο πιπέρι
1 κουταλάκι λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
10 gr. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 1/2 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 κουταλιές ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο ginger
185 gr. μπουκετάκια μπρόκολου
60 gr. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές ζωμό κότας
1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα, στραγγισμένα
μαγειρέμενα noodles ρυζιού
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπωλ μουσκεύουμε τα βρασμένα μαύρα φασόλια στο dry sherry για 20 λεπτά. Στραγγίζουμε και κρατάμε το sherry. Σε ένα άλλο μπωλ, ανακατεύουμε το κοτόπουλο με μισό κουταλάκι αλάτι, το άσπρο πιπέρι και το 1 κουταλάκι λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για 20 λεπτά. Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες τα φύλλα βασιλικού και τα φυλάμε για το γαρνίρισμα. Ζεσταίνουμε τη 1 1/2 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα wok σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι σχεδόν να καπνίσει. Βάζουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε τηγανίζοντας το και κόβοντας το με μία σπάτουλα σε μικρότερα κομμάτια μέχρι να ροδίσει πολύ καλά, για περίπου 2 λεπτά. Το βγάζουμε με μία κουτάλα σε ένα πιάτο. Βάζουμε στο wok το σκόρδο, το ginger και τα φασόλια και τα ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσουνε για περίπου μισό λεπτό. Προσθέτουμε το μπρόκολο και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Βάζουμε το ζωμό, το dry sherry που έχουμε κρατήσει και μισό κουταλάκι αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε ξανά το κοτόπουλο στο wok και ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσει σχεδόν το σκεύος για 2–3 λεπτά. Βάζουμε τα έτοιμα noodles σε μια πιατέλα και από πάνω το φαγητό μας, γαρνίρουμε με το βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.