Τηγανίτες Μήλου
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κοφτά κουταλάκια Baking Powder
1/2 κουταλάκι κανέλα
3 αυγά
2 φλιτζάνια γάλα
4 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 ξινόμηλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
βαμβακέλαιο ή ηλιέλαιο
ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το Baking Powder και την κανέλλα. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών στο μείγμα αλεύρου και χτυπάμε καλά το χυλό. Προσθέτουμε το λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και αφήνουμε το χυλό σκεπασμένο στο ψυγείο για μία ή περισσότερες ώρες. Προσθέτουμε τα ξινόμηλα.
Αλείφουμε με το ηλιέλαιο ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε χωρισμένες 4 κουταλιές από το μείγμα. Ψήνουμε τις τηγανίτες ώσπου να τελειώσει το μείγμα. Αλείφουμε το τηγάνι με ηλιέλαιο κάθε φορά.
Σερβίρουμε ζεστές αφού πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.