Τηγανίτες

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 κουταλιά ζάχαρη
80 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1/2 κουταλάκι αλάτι
λίγο χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπωλ του μίξερ το αλεύρι και κάνουμε μία λακουβίτσα. Εκεί βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι και δουλεύουμε το μίξερ. Η ζύμη μας πρέπει να έχει απαλή υφή.

Λαδώνουμε τα χέρια μας και κάνουμε τη ζύμη μας μία μπάλα. Την αφήνουμε να φουσκώσει. Όταν φουσκώσει το ξεφουσκώνουμε και παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα ανοίγουμε σε πιτάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι να κάψει. Ρίχνουμε τις τηγανίτες μέσα αφού τις έχουμε τραβήξει λίγο με το χέρι. Γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 1 λεπτό. Μόλις είναι έτοιμες ρίχνουμε μέλι ή κανέλα και ζάχαρη. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top