Ταρτάκια Βατόμουρο
Υλικά
1 δόση ζύμης για τάρτα γλυκιά (24–30 Ταρτάκια)
1 πακέτο mascarpone
3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές λικέρ μαστίχα ή 2 κουτάκια βανίλια
¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
2 φύλλα ζελατίνες διαλυμένα σε 4–5 κουταλιές ζεστό νερό (πρώτα βάζουμε τις ζελατίνες για 5 λεπτά σε κρύο νερό)
Επικάλυψη :
200 gr. βατόμουρα κατεψυγμένα ή φράουλες
3 κουταλιές ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
4 φρουτάκια
½ κουταλάκι Corn Flour διαλυμένο σε λίγο νερό
2 κουταλιές ποτό ή Cognac
Εκτέλεση
Κάνουμε τα ταρτάκια και τα ψήνουμε για 12–15 λεπτά. Τα μεγάλα ταρτάκια ψήνονται σε 18 λεπτά.
Για την κρέμα, βάζουμε το mascarpone στο μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαστίχα ή τις βανίλιες, χτυπάμε να γίνει ομοιογενές το μείγμα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κάνοντας μια κρέμα αφράτη. Στο τέλος προσθέτουμε τις διαλυμένες ζελατίνες, όχι ζεστές, στο μείγμα. Γεμίζουμε τα ταρτάκια και βάζουμε την επικάλυψη.
Εκτέλεση Επικάλυψης:
Σε κατσαρολάκι βάζουμε ένα φλιτζάνι νερό, φρουτάκια και ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις, το σουρώνουμε και το ξαναβάζουμε στο κατσαρολάκι. Διαλύουμε το Corn Flour σε λίγο νερό και το προσθέτουμε, ανακατεύουμε να πάρει βράση ώσπου να δέσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ολόκληρα φρούτα και το Cognac. Όταν τελειώσει περιχύνουμε τα ταρτάκια μας.