Τάρτα Σοκολάτας με βάση μαρέγκα
Υλικά
Βάση μαρέγκα:
3 ασπράδια
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
1 βανίλια
Κρέμα:
6 κουταλιές ζάχαρη
120 gr. κουβερτούρα
6 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά κακάο ή Nescafé
2 φλιτζάνια γάλα
3 κρόκους
1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 βανίλια
2 κουταλιές Cognac
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ασπράδια στο mixer, τα χτυπάμε, προσθέτουμε το αλάτι, το λεμόνι και τη βανίλια. Όταν πήξουν προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά τη ζάχαρη και χτυπάμε για 1–2 λεπτά για γυαλίσει η μαρέγκα. Στρώνουμε τη λαμαρίνα με ένα χαρτί bake. Βουτυρώνουμε την λαμαρίνα, βάζουμε το bake και βάζουμε κύκλο το αλεύρι. Βάζουμε στον κύκλο τη μαρέγκα και κάνουμε με το κορνέ πλαίσιο. Ψήνουμε στους 100 βαθμούς Κελσίου περίπου 1,5 ώρα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την σοκολάτα σε κομματάκια, τις 2 κουταλιές ζάχαρη, το αλεύρι, το γάλα και το κακάο ή το Nescafé. Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει βράση και να δέσει η κρέμα.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τις 4 κουταλιές ζάχαρη και όταν ασπρίσουν προσθέτουμε την κρέμα που έχουμε στην κατσαρόλα ζεστή. Βάζουμε πάνω την κρέμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά 2–3 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, τη βανίλια και το Cognac. Βάζουμε την κρύα κρέμα πάνω στη μαρέγκα και γαρνίρουμε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.