Τάρτα με Τοματίνια και Γραβιέρα

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

1 κιλό cher­ry τομάτες

2 κουταλιές κάπαρη

5 λιαστές τομάτες

100 gr. γραβιέρα τριμμένη

100 gr. παρμεζάνα φλούδες

2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ελάχιστο λάδι

1 κουταλιά ρίγανη ή θυμάρι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και φροντίζουμε να φύγουν τα πολλά υγρά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη ή το θυμάρι και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αλείφουμε την ταρτιέρα με λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και αρχίζουμε να γεμίζουμε με τα τοματίνια. Πασπαλίζουμε κάπαρη, λίγη ρίγανη, σκορπίζουμε σε κομματάκια τις λιαστές τομάτες, πασπαλίζουμε την τριμμένη γραβιέρα και τέλος ραντίζουμε με λάδι ελιάς.

Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας και το βάζουμε από πάνω και στις άκρες να κατεβαίνει λίγο. Τις άκρες που περισσεύουν τις πλέκουμε στην ταρτιέρα. Τρυπάμε με πιρούνι για φεύγει ο ατμός και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε στους 170 και ψήνουμε ακόμα για 1/2 ώρα.

Μόλις βγει από το φούρνο αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα φρεσκοτριμμένης παρμεζάνας. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top