Ταραμομελιτζανοσαλάτα
Υλικά
1 κουταλιά ταραμοσαλάτα
2 φλάσκες μελιτζάνες μεγάλες ή 3 μικρές
2 κουταλιές λεμόνι
2 κουταλιές άνηθο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (το άσπρο και λίγο από το πράσινο)
2 κουταλιές λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις τρυπάμε για να μη σκάσουν, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ψηθούν.
Μόλις τις βγάλουμε τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα και τις αφήνουμε για 20 με 30 λεπτά. Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε λίγο. Τις βάζουμε στο blender μαζί με το κρεμμυδάκι, το λεμόνι, τον άνηθο και το λάδι. Μετά προσθέτουμε τον ταραμά και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα.
Τη βάζουμε σε ένα μπωλ και την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Πριν τη σερβίρουμε γαρνίρουμε με λίγο άνηθο και σερβίρουμε.