Στήθος Κοτόπουλου με Γιδοτύρι και Ρόκα
Υλικά
250 gr. χοντροκομμένα φύλλα ρόκας, πλυμένα και στυμένα
4 στήθη κοτόπουλου φιλέτο
90 gr. κρεμώδες φρέσκο γιδοτύρι
Υλικά για τη σάλτσα:
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
60 gr. πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο μέρος)
30 gr. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
470 gr. τομάτες φρέσκες ώριμες, ψιλοκομμένες χωρίς τα κουκούτσια
250 gr. ψιλοκομμένη τομάτα ΚΥΚΝΟΣ
60 ml ξηρό λευκό κρασί
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τη ρόκα νοτισμένη σε ένα στεγνό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθεί και να σκουρύνει το χρώμα της. Τη βγάζουμε σε ένα πιάτο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ώσπου να στεγνώνει η ρόκα, βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε 2 δύο φύλλα μεμβράνης και χρησιμοποιώντας ένα σφυρί κουζίνας τα χτυπάμε για να γίνουν πιο λεπτά. Στραγγίζουμε τελείως το νερό από τη ρόκα και την ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπωλ την ανακατεύουμε με το γιδοτύρι, μισό κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι.
Βάζουμε σε κάθε φιλέτο από το μείγμα μας, το απλώνουμε με τα δάκτυλα πάνω στο φιλέτο αφήνοντας ένα περιθώριο 6 χιλ. από την άκρη. Ξεκινώντας από τη στενή άκρη, τυλίγουμε κάθε φιλέτο σε ρολό, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Σάλτσα:
Ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα ρηχό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το πράσο και το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για ένα λεπτό. Ρίχνουμε τις φρέσκες τομάτες μαζί με το χυμό τους και τις σωτάρουμε για 3–4 μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το τοματάκι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρολά κοτόπουλου στο τηγάνι σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15–20 λεπτά.
Με μια λαβίδα απομακρύνουμε το κοτόπουλο σε μια ζεσταμένη πιατέλα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Προσθέτουμε το κρασί στη σάλτσα και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει λίγο. Σερβίρουμε τα ρολά, ολόκληρα ή σε φέτες, με την σάλτσα στο πλάι.