Σπανακόρυζο Georgette

Υλικά

1 1/2 κιλό σπανάκι
2 χούφτες άνηθο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 πράσα
ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι

Εκτέλεση

Πλένουμε το σπανάκι και αν τα φύλλα του είναι μεγάλα τα κόβουμε. Βάζουμε όλα τα λαχανικά μαζί στην κατσαρόλα με αρκετό ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και σωτάρουμε. Κόβουμε 3 τομάτες στο blender και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε 1 φλυτζάνι ρύζι από πάνω και δεν ανακατεύουμε. Όταν ψηθεί το ρύζι ανακατεύουμε το φαγητό.

Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα. Αφήνουμε το φαγητό να δέσει για 15 και σερβίρουμε.

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά 
Πολύ καλό εβδομαδιαίο πιάτο, καθώς αποτελεί ένα πλήρες γεύμα ιδιαίτερα πλούσιο σε σίδηρο. 
Dr. N. Periccone 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top