Σπανακόπιτα

Υλικά

1 κιλό σπανάκι
½ κιλό σέσκουλα
μυρώνια
καυκαλήθρες
παπαρούνες
½ φλυτζάνι τσαγιού ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανός
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
½ κιλό φύλλο κρούστας
2 αυγά

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το ζεματάτε και τα στραγγίζετε καλά. Το κόβετε και σωτάρετε σε μια κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ το κρεμμύδι ώσπου να μαραθεί. Προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι λίγο πιπέρι μαϊντανό ψιλοκομμένο και αφήνουμε να σιγοψηθεί επί 20 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά, τη φρυγανιά και το γάλα. 

Στρώνουμε τα 2/3 από τα φύλλα σε ταψί ορθογώνιο, ενώ αλείφουμε κάθε φύλλο με λιωμένο  ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Βάζουμε μέσα το μείγμα από σπανάκι και το σκεπάζουμε πρώτα με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και κατόπιν με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας πάντα κάθε φύλλο με λάδι. 

Αλείφουμε τη σπανακόπιτα στην επιφάνεια με λιωμένο  ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, τη ραντίζουμε με νερό και τη χαράζουμε σε λωρίδες. Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. 

(Αντικαθιστούμε την κεφαλογραβιέρα με ½ κιλό περίπου θρυμματισμένη φέτα ή χρησιμοποιούμε ξερή μυζήθρα με παρμεζάνα / γραβιέρα)

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top