Spaghetti με Γαρίδες, Κουνουπίδι και Αμύγδαλα
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά
90 gr. σταφίδες σουλτανίνα
375 gr. μικρές γαρίδες
375 gr. κουνουπίδι (ματσάκια από τον ανθό)
1 1/2 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
185 gr. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
185 gr. ψιλοκομμένες τομάτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 φιλέτα αντζούγιας ξεπλυμένα
125 ml ζωμό κότας
1 κουταλιά ξηρό βασιλικό
1 πρέζα από τριμμένη κόκκινη πιπεριά
30 gr. άσπρα αμύγδαλα σε νιφάδες
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε (2 λεπτά λιγότερο από το κανονικό) και τα σουρώνουμε. Σε ένα μικρό μπωλ σκεπάζουμε τις σταφίδες με χλιαρό νερό και τις αφήνουμε μέχρι να φουσκώσουν, περίπου 20 λεπτά. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις γαρίδες. Στραγγίζουμε τις σταφίδες και μαζί με τις γαρίδες τις αφήνουμε στην άκρη. Μαγειρεύουμε το κουνουπίδι στον ατμό μέχρι να γίνει τρυφερό, για περίπου 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και βάζουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουνε, για 8–10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις τομάτες και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας που και που για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις σωτάρουμε μέχρι το χρώμα τους να γίνει έντονο, για περίπου 3 λεπτά. Βάζουμε και τα φιλέτα αντζούγιας και τα λιώνουμε στο τηγάνι με μία ξύλινη σπάτουλα. Στο τέλος προσθέτουμε το κουνουπίδι, τις σταφίδες, τον ζωμό, το βασιλικό και την πιπεριά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 3–4 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε τα αμύγδαλα ανακατεύοντας. Σερβίρουμε με τα ζυμαρικά σε ζεσταμένο πιάτο.