Spaghetti με Καβούρια και Μύδια

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά
4 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό γαρίδες
1 κονσέρβα καβούρι
250 gr.μύδια
1 κουτί τοματάκια pomodor­i­no ΚΥΚΝΟΣ
1 κύβο λαχανικών
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4–5 κουταλιές άσπρο κρασί
4–5 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά Corn Flour
1 καρότο
1 πιπεριά
1 κολοκυθάκι
1 φινόκιο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε (2 λεπτά λιγότερο από το κανονικό), τα σουρώνουμε και βάζουμε 1–2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και σωτάρουμε χοντροκομμένο το σκόρδο, προσθέτουμε τα λαχανικά μας που έχουμε κόψει σε κομμάτια (το καρότο juli­enne) και σωτάρουμε 2–3 λεπτά να μαραθούν.

Ρίχνουμε τις γαρίδες και τα μύδια και σωτάρουμε για 2–3 λεπτά και προσθέτουμε τα τοματάκια με λίγη ζάχαρη. Πάλι βράζουμε για 2–3 λεπτά και δένουμε με το Corn Flour που έχουμε διαλύσει στο κρασί.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το καβούρι αφού το έχουμε στραγγίσει. Προσθέτουμε το μαϊντανό στα ζυμαρικά, ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ταψί μας διπλή στρώση χαρτί bake, ρίχνουμε μέσα το φαγητό και βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Ένα τέταρτο πριν το βγάλουμε, το πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο πιπέρι. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top