Σπαγγέτι με Ψητά Λαχανικά

Υλικά

Για τα λαχανικά:

2 χοντρά κολοκυθάκια σε φετάκια
2 μέτριες μακριές μελιτζάνες σε ρόδες
2 χοντρά καρότα σε λεπτά φετάκια
2 μέτρια κρεμμύδια σε ρόδες
2 κόκκινες πιπεριές σε φετάκια
1 κίτρινη ή πράσινη πιπεριά σε φετάκια
3 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1/2 κουταλάκι δενδρολίβανο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 της κούπας ξίδι balsamico

Για το σπαγγέτι:

½ κιλού σπαγγέτι
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1/2 της κούπας Parmi­giano Reg­giano φιλέ

Εκτέλεση

Αλατίστε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια κι αφήστε τα να σταθούν 30′. Ξεπλύντε τα καλά και στραγγίστε τα να φύγει η περίσσεια του νερού.

Αραδιάστε τα λαχανικά σε ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόχαρτο ελαφρά λαδωμένο και περιχύστε τα με το λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, αφού πρώτα τα ανακατέψετε με λίγο αλάτι, πιπέρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ξίδι. Ψήστε τα στους 230 βαθμούς για 35′. Μόλις βγουν από το φούρνο, ραντίστε τα με το ξίδι.

Στο μεταξύ, βράστε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό με 1 κουταλάκι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Στραγγίστε το καλά κι αδειάστε το σε ζεστά πιάτα. Μοιράστε τα ψητά λαχανικά, ζεστά, στα πιάτα.

Πασπαλίστε τα με την παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετέ τα αμέσως. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top