Σουτζουκάκια στο φούρνο
Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 χοντρές φέτες ψωμί
1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι νερό
2–3 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 αυγό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι
αρκετό κύμινο
Εκτέλεση
για 6 άτομα, της Αρετής Στεφάνου
Ανακατεύουμε το κρασί με το νερό και βουτάμε μέσα το ψωμί. Στίβουμε το ψωμί μας και ανακατεύουμε με τον κιμά. Περνάμε το κρεμμύδι στο blender και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια.
Αλείφουμε ένα Pyrex με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και αραδειάζουμε τα σουτζουκάκια. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, αφού ρίξουμε από πάνω σάλτσα τομάτας ή φρέσκιες τομάτες στον τρίφτη.
Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.