Σολωμός με Σάλτσα από Βατόμουρα και Ραβέντι
Υλικά
500 gr. σολωμός κομμένος στα τέσσερα
Υλικά για τη σάλτσα:
1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2–3 κοτσάνια ραβέντι, περίπου 120 gr. κομμένα σε φέτες 1 εκ.
185 gr. φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
2 κουταλιές ανθόμελο
125 ml φυσικός χυμός βατόμουρου
1/4 κουταλιά wasabi
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει, 4–5 λεπτά. Προσθέτουμε το ραβέντι και ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι το μείγμα έχει “μελώσει” λίγο. Προσθέτουμε τα βατόμουρα και το μέλι. Αν χρησιμοποιούμε φρέσκα βατόμουρα, προσθέτουμε και το χυμό (γιατί δεν έχουν τόση υγρασία όσο τα κατεψυγμένα). Όταν τα βατόμουρα αρχίζουν να μαλακώνουν, μετά από 1 λεπτό περίπου κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Σιγοβράζουμε μέχρι το ραβέντι να είναι τρυφερό, περίπου για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το wasabi και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπωλ, σκεπάζουμε για να μείνει ζεστή.
Ζεσταίνουμε ένα στεγνό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι μας ελαφρά, το βάζουμε στο τηγάνι μέχρι η κάτω πλευρά να ροδίσει και να γίνει τραγανή, για 4 λεπτά περίπου. Αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε την άλλη πλευρά να ροδίσει και να γίνει τραγανή, για 3 λεπτά περίπου κατεβάζοντας τη θερμοκρασία για να αποφύγουμε να καεί. Το ψάρι μας είναι έτοιμο όταν βάζοντας ένα πιρούνι, διαλύεται σε κομμάτια. Σερβίρουμε σε τέσσερα ζεστά πιάτα. Στο κέντρο κάθε πιάτου βάζουμε σάλτσα και από πάνω τοποθετούμε το σολωμό.