Σκορδαλιά

Υλικά

2 μέτριες πατάτες

4 φέτες μπαγιάτικο λευκό ψωμί

6 σκελίδες σκόρδο

60 ml λάδι επιλογής σας

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε την πατάτα είτε στην κατσαρόλα, είτε στον ατμό. Στραγγίζουμε καλά και πολτοποιούμε. Βγάζουμε την κόρα από τις φέτες ψωμιού, το μουσκεύουμε για 2 λεπτά σε κρύο νερό, σουρώνουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τις φέτες. Πολτοποιούμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε στο blender την πατάτα, το ψωμί και το σκόρδο. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι και το χυμό λεμόνι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα μας. Συνδυάζεται με Παντζάρια.

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top