Sauce Béarnaise

Υλικά

(για 6 άτομα)

2 κρόκοι αυγών

5 κουταλιές σούπας λευκό κρασί

2 κουταλιές σούπας λευκό ξύδι

3 κουταλιές σούπας εστραγκόν (ψιλοκομμένο αν θέλετε)

1 μικρό κρεμμύδι (ασκαλώνιο) κομμένο πολύ ψιλά

150 gr. ARISTON, BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  σε κύβους

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

της Πένυς Κατσόρχη 

Περίμενα εναγωνίως τη συγκεκριμένη συνταγή από τη βαφτιστήρα μου Πένυ Κατσόρχη που ζει στο Λουξεμβούργο, γιατί ήθελα να σας την παρουσιάσω για τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια σας. Συγκεκριμένα για τις 25-12-2014 το μεσημέρι.

Αυτή η καταπληκτική συνταγή είναι ιδανική για να συνοδεύσει ψητό κόκκινο κρέας.

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε το λευκό κρασί, το λευκό ξύδι, 2 κουταλιές σούπας εστραγκόν, το κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο. Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μειωθεί το μείγμα κατά ένα τρίτο. Απομακρύνετε από τη φωτιά και περιμένετε μερικά λεπτά να κρυώσει σχετικά.

Προσθέσετε τους κρόκους και ανακατέψτε καλά με τον αυγοδάρτη.

Βάλτε το μείγμα πάλι σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να δέσει. Προσοχή στη θερμοκρασία, οι κρόκοι αυγών στους 70 βαθμούς γίνονται ομελέτα!

Μόλις το μείγμα δέσει, απομακρύνετε και πάλι από τη φωτιά και προσθέστε το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ σε μικρά κομματάκια ένα-ένα. Ανακατέψτε καλά με τον αυγοδάρτη. Προσθέστε το υπόλοιπο εστραγκόν και ενδεχομένως αλάτι και πιπέρι.

Μετά από πέντε με οκτώ λεπτά θα πρέπει να δέσει και να έχει υφή αφρώδη και ανάλαφρη. Αν είναι υπερβολικά πηχτή μπορείτε ανακατεύοντας να προσθέσετε λίγο νερό.

Μπορείτε να τη διατηρήσετε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και να τη θερμάνετε ελαφρά σε μπεν-μαρί για να σερβίρετε. Πριν σερβίρετε ανακατέψτε λίγο το μείγμα.

Θα εντυπωσιάσετε με αυτή τη συνταγή. Πρώτο πιάτο μία σαλάτα ή μία σούπα κολοκύθα ή ριζότο και δεύτερο πιάτο φιλέτο-δείτε συνταγή ψήσιμο κρέατος, με πατάτες στο φούρνο (από το βράδυ μουλιασμένες σε πορτοκάλι και λεμόνι)-πριν το τραπέζι αλάτι, πιπέρι και ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ονειρεμένες πατάτες και sauce Béar­naise. Για γλυκό προτείνω σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια και κρέμα γάλακτος από πάνω.

Καλή επιτυχία!

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top