Σαλάτα με Ρύζι, Αρακά και Γαρίδες
Υλικά
1/2 φλυτζάνι ρύζι Basmati
1 κύβος κρέατος ή λαχανικών
1 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 φλυτζάνι αρακά
350 gr.γαρίδες βρασμένες & καθαρισμένες
1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους
χυμός & ξύσμα 1 λεμονιού
4 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά μουστάρδα
1 γιαούρτι στραγγιστό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές φιστίκια Αιγίνης κομμένα
προαιρετικά 1 κουταλάκι curry
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε το Βasmati 10 λεπτά, αφού το ξεπλύνουμε 2 φορές. Το σωτάρουμε με μία κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 φλιτζάνι βραστό νερό με κύβο κρέατος ή λαχανικών. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για 7–8 λεπτά και σουρώνουμε.
Στο ίδιο νερό που βράσαμε το ρύζι βράζουμε και τον αρακά 6–7 λεπτά και τον σουρώνουμε. Αμέσως μετά πάλι στο ίδιο νερό βράζουμε τις γαρίδες για 3–4 λεπτά. Βάζουμε σε ένα μπωλ τον αρακά, τις γαρίδες, το ρύζι, 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αγγούρι σε κύβους και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι, λίγο αλατοπίπερο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, λίγη μουστάρδα, λίγο αλατοπίπερο και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά, περιχύνουμε τη σαλάτα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ψιλοκομμένα φιστίκια.