Σαλάτα με Ρεβύθια και Ρύζι
Υλικά
1 φλιτζάνι ρεβύθια
3/4 φλιτζανιού ρύζι για πιλάφι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τη γαρνιτούρα:
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές μαϊντανό
1 τομάτα μέτρια
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά λεμόνι
αγγουράκια τουρσί
Εκτέλεση
Έχουμε μουσκέψει τα ρεβίθια από το βράδυ. Τα ξεπλένουμε καλά, τα βάζουμε να βράσουν σε νερό χωρίς αλάτι για να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε. Σωτάρουμε στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ το κρεμμύδι τριμμένο, προσθέτουμε το ρύζι, 2 1/2 φλιτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να πιεί τα νερά του. Το βάζουμε στην πιατέλα. Γύρω γύρω βάζουμε τα αγγουράκια τουρσί. Κάνουμε στο ρύζι μια λακουβίτσα και βάζουμε εκεί την τομάτα κομμένη σε κύβους, ανακατεμένη με το σκόρδο, μαϊντανό και αλάτι. Ανακατεύουμε το λεμόνι με το λάδι καλά και περιχύνουμε.