Σαλάτα με Καρπούζι, Φουντούκια με Vinaigrette από Σμέουρα
Υλικά
1/3 φλιτζανιού ωμά φουντούκια
1/2 μέτριο καρπούζι χωρίς τους σπόρους
150 gr. μαρούλι
300 gr. σαλάτα
150 gr. φρέσκα σμέουρα
Υλικά για την vinaigrette από σμέουρα:
150 gr. σμέουρα
2/3 φλιτζανιού φυστικέλαιο
1/4 φλιτζανιού ξύδι από σμέουρα
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε τα φουντούκια σε ένα στεγνό ρηχό ταψί σε μέτριο φούρνο για 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Μόλις τα βγάλουμε τα τυλίγουμε σε μία πετσέτα και τα τρίβουμε μέχρι να ασπρίσουν και τα χοντροκόβουμε. Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2 εκατοστών. Σε ένα μπωλ βάζουμε το καρπούζι, με τα μαρούλια και τα σμέουρα. Περιχύνουμε με τη vinaigrette και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια.
Για τη vinaigrette:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μέχρι να γίνουνε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Περιχύνουμε τη vinaigrette μέσα από ένα σουρωτήρι.