Ριζόττο της Ήρας Κουτούδη
Υλικά
ρύζι για ριζόττο ‑arborio αν βρείτε
2 κ.σ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
1/2 κρεμμύδι τριμμένο
1 μικρό ποτήρι άσπρο κρασί
1 πακέτο μανιτάρια, όχι στρογγυλά
1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για σωτάρισμα μανιταριών
1 lt νερό ζεστό με 3 κύβους ζωμού κότας
6 κ.σ. Pecorino Romano ή Parmezziano Reggiano
1/2 μπουκαλάκι OLIO DI TARTUFO
1 ματσάκι μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Αυτή την υπέροχη συνταγή είχα φάει πριν 21 χρόνια στο σπίτι της φίλης μας Ήρας Κουτούδη.
Βάζουμε 2 κ.σ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στην κατσαρόλα και καίμε το ρύζι για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τριμμένο κρεμμύδι και σβήνουμε με 1/2 ποτήρι λευκό κρασί. Έχουμε ετοιμάσει το βραστό ζωμό (1 lt νερό και 3 κύβους ζωμού κότας).
Πριν ξεκινήσουμε να προσθέτουμε το ζωμό στο rizotto, έχουμε κόψει τα μανιτάρια σε λωρίδες και τα έχουμε σωτάρει με 1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και λίγο άσπρο κρασί. Τα μανιτάρια να έχουν μαλακώσει τόσο ώστε να τρώγονται. Προσθέτουμε το ζωμό στην κατσαρόλα λίγο-λίγο με κουτάλα, όσο πάρει. Πριν εξαντλήσουμε το ζουμί, προσθέτουμε τα ψημένα μανιτάρια και το Pecorino Romano ή την Parmeziano Reggiano και σβήνουμε τη φωτιά. Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε στο rizotto 1/2 μπουκαλάκι OLIO DI TARTUFO. Έχουμε ψιλοκόψει το μαϊντανό (πολύ ψιλό) και σε κάθε πιάτο προσθέτουμε μία τούφα μαϊντανό. Καλή απόλαυση!