Ριζότο με κολοκύθα, λεμόνι και παρμεζάνα

Υλικά

1 λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών
λίγες ίνες σαφράν
3 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
400 gr. ρύζι ιταλικού τύπου, για ριζότο
1 κιλό κολοκύθα, χωρίς τα σπόρια και κομμένη σε κύβους 2 εκ.
150 ml λευκό ξηρό κρασί
αλάτι και μαυροπίπερο
ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού
50 gr. παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλάκι φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Ζεστάνετε 300 ml ζωμό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει, βγάλτε τον απ’ τη φωτιά και ρίξτε μέσα το σαφράν. Ζεστάνετε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4–5 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και την κολοκύθα και καβουρντίστε τα για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε στο τηγάνι το κρασί και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέστε το ζωμό με το σαφράν. Αφήστε να βράσει για 5 λεπτά ή μέχρι ν’ απορροφηθεί ο ζωμός. Προσθέστε το μισό από τον υπόλοιπο ζωμό και ύστερα από 10 λεπτά τον υπόλοιπο ζωμό. Αφήστε να βράσει για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και αλατοπιπερώστε. Τέλος, ρίξτε στο τηγάνι το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, την παρμεζάνα και το δεντρολίβανο. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top