Ριζότο με Porcini και Λουκάνικα του Vincenzo Zanni
Υλικά
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
350 gr. ρύζι arborio ή carnaroli
1 κρεμμύδι
2 λίτρα ζωμό λαχανικών (ζεστό)
120 gr. φυτικά έλαια ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
400 gr. μανιτάρια champignon
300 gr. λουκάνικο (χωρίς πολλά μυρωδικά)
1 ποτήρι λευκό κρασί
200 gr. Pecorino Romano Auricchio (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ‑ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ)
μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 100 gr. φυτικά έλαια ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το λουκάνικο, τα μανιτάρια, όλα ψιλοκομμένα. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να καβουρδιστεί. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι μας (περίπου 18 λεπτά). Σβήνουμε τη φωτιά (δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι). Προσθέτουμε το υπόλοιπο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και τo Pecorino Romano Auricchio ανακατεύοντας συνέχεια. Σερβίρουμε προσθέτοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό.