Χαρουπολάτα (Χωρίς ζάχαρη)

Υλικά

1/4 του φλυτζανιού απύρηνοι χουρμάδες

3/4 του φλυτζανιού μουσκεμένες μαύρες σταφίδες βιολογικές

1/2 φλυτζάνι αλεσμένοι καφέ λιναρόσποροι, βιολογικοί

1/2 φλυτζάνι αλεσμένοι βιολογικοί ηλιόσποροι

1 φλυτζάνι κομμάτια καρυδιών

2 φλυτζάνια μουσκεμένα βραζιλιάνικα αμύγδαλα, βιολογικά

1 φλυτζάνι νερό φιλτραρισμένο

4 φλυτζάνια σκόνη βιολογικού χαρουπιού

1 κουταλάκι του γλυκού λευκό σησάμι βιολογικό

Εκτέλεση

Mck­ei­th. 2007

Μουσκεύουμε τις μαύρες σταφίδες και τα βραζιλιάνικα αμύγδαλα (Brazil nuts) αποβραδίς. Πολτοποιούμε σε μπλέντερ τους χουρμάδες χωρίς τον πυρήνα τους, τις μουσκεμένες μαύρες σταφίδες, την χαρουπόσκονη, τα μουσκεμένα βραζιλιάνικα αμύγδαλα και το νερό. Προσθέτουμε στο πολτοποιημένο μείγμα τους ηλιόσπορους και τα κομμάτια των καρυδιών. Όλο το μείγμα απλώνεται ομοιόμορφα σε ένα ταψί και πασπαλίζεται με το σησάμι. Κόβεται σε τετράγωνα κομμάτια και συντηρείται στο ψυγείο. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top