Tortilla με Χρυσές Πατάτες

Υλικά

5 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
750 gr. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες (το άσπρο και το ελαφρά πράσινο μέρος)
3 μεγάλα αυγά
3 κρόκους από μεγάλα αυγά

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα τηγάνι για βαθύ τηγάνισμα, κατά προτίμηση με ανοιχτόχρωμη επίστρωση, πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σκεπάζουμε τον πάτο του τηγανιού με το 1/4 από τις φέτες πατάτες τοποθετημένες σε δακτυλίους. Προσθέτουμε το 1/3 από το πράσο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε πάλι με μία στρώση από πατάτες. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, δουλεύοντας με τη σπάτουλα για να μην κολλήσουν οι πατάτες. Αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε την επάνω στρώση πατάτας να ροδίσει και αυτή, δουλεύοντας με την σπάτουλα. Συνεχίζουμε να κουνάμε το τηγάνι συνεχίζοντας το μαγείρεμα. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν, μετά από 20 περίπου λεπτά τις γυρνάμε πάνω από ένα σουρωτήρι μέχρι να στραγγίσουν. Φυλάμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και σκουπίζουμε το τηγάνι. Χτυπάμε τα αυγά, τα ασπράδια και 1 κουταλάκι αλάτι σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο πράσο και τις πατάτες και τις ήδη ψημένες πατάτες με το πράσο. Ζεσταίνουμε τα 2 κουτάλια ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ που έχουν μείνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και κατεβάζουμε τη φωτιά για να μην κολλήσει. Δουλεύουμε την tor­tilla με τη σπάτουλα και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει καλά από κάτω, περίπου ακόμα 5 λεπτά. Γλιστράμε την tor­tilla σε ένα πιάτο και αναποδογυρίζουμε το τηγάνι πάνω του. Αναποδογυρίζουμε το τηγάνι και το πιάτο, ρίχνοντας την άσπρη πλευρά της tor­tilla στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά, δουλεύοντας με τη σπάτουλα. Γλιστράμε την tor­tilla σε μία πιατέλα και την αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να κρυώσει. Την κόβουμε σε σφήνες και σερβίρουμε.

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top