Σπανακόπιτα Παραδοσιακή

Υλικά

1 πακέτο (750 gr.) φύλλο κρούστας πολύ χοντρό χειροποίητο της εταιρείας ΛΙΑΤΟΥ (έχει 6 τέλεια φύλλα )

1 κιλό σπανάκι όμορφο-φρέσκο

6 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι άνηθο

1 μεγάλο μάτσο κουκαλίθρες

1 μεγάλο μάτσο σέσκουλα

2 πράσα

λίγο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για το σωτάρισμα των μυρωδικών

λάδι ή ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ  για ανάμεσα στα φύλλα

500 gr. φέτα ΧΩΡΙΟ

250–350 gr. γραβιέρα ΚΡΗΤΗΣ

Εκτέλεση

Υλικά για μία πίτα σε στρογγυλό ταψί Ν38

Αφού πλύνουμε καλά το σπανάκι, το ζεματάμε  σε μία κατσαρόλα χωρίς να βάλουμε λάδι. Αφού μαλακώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε να φύγουν τα πολλά νερά και βάζουμε σε ένα Pyrex. Στη συνέχεια αφού ψιλοκόψουμε όλα τα μυρωδικά μας (φρέσκα κρεμμυδάκια, καυκαλίθρες, παπαρούνες, λίγο μαϊντανό, άνηθο, 2 πράσα, σέσκουλα) τα σωτάρουμε με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το σπανάκι και αφήνουμε στη φωτιά λίγο, όσο να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το μείγμα της κατσαρόλας στο Pyrex μας.

Περιμένουμε ώσπου το μείγμα να είναι λίγο χλιαρό και προσθέτουμε τη φέτα την οποία έχουμε θρυμματίσει με πιρούνι και την τριμμένη γραβιέρα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια με μαχαίρι χαράσσουμε κατά μήκος την σπανακόπιτα και στη συνέχεια κατά πλάτος, έτσι ώστε να προκύψουν συμμετρικά.

Καλή ιδέα να κάνετε αυτή τη συνταγή αυτό το Σάββατο-που δεν έχετε δουλειά και θα απολαύσετε τη μαγειρική σας. Θα βγει καλή, ακόμα και αν δεν έχετε ξανακάνει σπανακόπιτα…
Καλή επιτυχία!

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top