Ρολό Κιμά με Λαχανικά σε Κληματόφυλλα

Υλικά

2 καρότα

2–3 στελέχη από cel­ery ή ένα finoccio

2 κρεμμύδια

2 μελιτζάνες

2 κολοκυθάκια

1 πιπεριά

2 σκελίδες σκόρδο

αλάτι, πιπέρι

1 κουτί ψιλοκομμένη τομάτα ΚΥΚΝΟΣ

1 κουταλάκι ρίγανη

3 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

600 gr. κιμά μοσχαρίσιο

1/2 φλιτζάνι φρυγανιά

2–3 κουταλιές μαϊντανό

2 κουταλιές ρύζι γλασσέ

1 αυγό

κληματόφυλλα

Εκτέλεση

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, ωμά. Ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, τα ρίχνουμε μέσα εκτός από την ψιλοκομμένη τομάτα και τα σοτάρουμε 4–5 λεπτά. Προσθέτουμε την τομάτα και τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα μισά, τα βάζουμε σε ένα μπωλ και αφήνουμε στην άκρη. Αφήνουμε τα άλλα μισά στην κατσαρόλα μέχρι να πιούν τα υγρά τους.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, το ρύζι, το αυγό και τα λαχανικά της κατσαρόλας. Περνάμε μια φόρμα με τρύπα στη μέση με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ καλά και στρώνουμε με ζεματισμένα φύλλα αμπελιού. Κλείνουμε με τα φύλλα που περισσεύουν και αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλα. Ραντίζουμε από πάνω με λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και λίγο νερό. Σκεπάζουμε τη φόρμα με χαρτί bake και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε για 5′ λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Γεμίζουμε το άνοιγμα στη μέση με τα υπόλοιπα λαχανικά και σερβίρουμε. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top