Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ψαρονέφρι λεμονάτο με baby πατάτες και σαφράν ,της Κλαίρης Μιχαήλ

1.Τοποθετούμε τις ροδέλες απο ψαρονέφρι σε ενα μεγάλο βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ΑRISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 5% 
2. Αφήνουμε να σιγοψήσει, γυρίζοντας το και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, καθώς και το χυμό από τα λεμόνια.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει μαζί με τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδο  .
4. Παράλληλα γυρίζουμε το κρέας για να ψηθεί ομοιόμορφα.
5. Ρίχνουμε τη ρίγανη
6.Φτιαχνουμε μια ωραία στρώση από τις πατάτες να καλύψει όλο το κρέας.
 
Αφήνουμε το φαγητό σε πολύ χαμηλή φωτιά και σκεπασμένο να σιγοβράσει για 20 με 30 λεπτά...ανάλογα με τη κουζίνα σας.
Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά σκεπασμένο.
Σερβίρουμε σε μεγάλη στρογγυλή πιατέλα το κρέας με τις πατατούλες γύρω γύρω και προσθέτουμε από πάνω το ζουμάκι!
Καλή σας απόλαυση!


Υλικά

1κιλο ψαρονεφρι, κομμενο ροδελες λεπτες
2 λεμονια
1 ποτηρι κοκκινο κρασι
1 κιλο baby πατατες
Λιγο αλατι και πιπερι
Λιγη ριγανη
1 λεπτοκομμενο ξερο κρεμμυδι
3 λεπτοκομενες σκελιδες σκορδο
2 κουταλιες σουπας ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 5% 



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend