Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Πορτοκαλόπιττα της υπέροχης Chef Εύας Παρακεντάκη

Eυχαριστούμε την Εύα Παρακεντάκη για την υπέροχη και εύκολη αυτή συνταγή Πορτοκαλόπιττας ,5/4/2020 
 
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε να ξεραθεί για να θρυμματίζεται καλύτερα.. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 ξεκινώντας την διαδικασία μας, έτσι ώστε να κάψει καλά
Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ το Ariston, τα αυγά το γιαούρτι και το χυμό, αφού ενωθούν όλα τα υλικά ρίχνουμε το ξύσμα και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κομματιάζουμε το φύλλο και το αφήνουμε μέσα στο μείγμα να βραχεί καλά
Την αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε πάνω κάτω αντιστάσεις για μισή ώρα περίπου. Το γνωστό κόλπο με το μαχαιράκι στο κέικ για να δούμε αν είναι ψημένη.
Η πορτοκαλόπιτα πρέπει να κρυώσει καλά για να την σιροπιάσουμε.
Και τώρα το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί γύρω στα 10 λεπτά μέχρι να δέσει.
Καυτό το σιρόπι το ρίχνουμε πάνω στην κρύα ποροκαλόπιτα και την κόβουμε σε μερίδες, εκείνη την ώρα λίγη ξεκούραση επιβάλλεται για να ρουφήξει όλο το σιροπάκι το φύλλο μας..


Υλικά

500 γρ. φύλλο κρούστας
220 γρ. ARISTON, SOFT ( μπλέ βούτυρο χωρίς λακτόζη στα ψυγεία ) 
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
15 γρ. baking powder
5 αυγά 
2 βανίλιες
Ξύσμα από τρία πορτοκάλια
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Φλούδα από 1 πορτοκάλι & 1 λεμόνι
Χυμό από μισό λεμόνι


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend