Παγωτό χωρίς ζάχαρη (4 μερίδες)

Υλικά

200 gr. Moύρα σε αναλογία : 50 gr. φράουλες, 50 gr. φραμπουάζ, 50 gr. μπλέ μύρτιλλο, 50 gr. κόκκινο μύρτιλλο

250 ml κρέμα γάλακτος, χώρις ζάχαρη

250 ml φυσικό ζωντανό γιαούρτι βιολογικό

Εκτέλεση

Har­combe, 2006

Τοποθετούμε τα κρύα μούρα στο μπλέντερ με αρκετή από την κρέμα και το γιαούρτι ώστε να τα σκεπάσουν. Πολτοποιούμε το μείγμα και μετά προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και το γιαούρτι και τα αναμιγνύουμε καλά. Αν χρησιμοποιήσουμε περισσότερο γιαούρτι και λιγότερη κρέμα, το παγωτό θα έχει πιο όξινη γεύση. Ενώ αν αυξήσουμε την ποσότητα των μούρων, η γεύση του παγωτού θα είναι πιο φρουτώδης.    

Το μείγμα από το μπλέντερ το τοποθετούμε σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του μηχανήματος. Κατόπιν το βάζουμε στην κατάψυξη.

Υπενθυμίζουμε ότι το γιαούρτι μπορεί να αντικατασταθεί με φρεσκοστυμμένο χυμό φρούτου χωρίς ζάχαρη. Η συνταγή έτσι γίνεται πιο γλυκιά και μοιάζει με σορμπέ.

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top