Μοσχάρι Bourguignon

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι

4 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα ΚΥΚΝΟΣ

10 κρεμμυδάκια στιφάδου

4 καρότα

1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί

λίγη ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

1 ½ φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

της Ελένης Αβούρη

Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια και τα καρότα σε χοντρές φέτες. Σωτάρουμε το κρέας στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Μόλις σωταριστεί το βγάζουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια στιφάδου ολόκληρα μαζί με τα καρότα και σωτάρουμε για 4–5 λεπτά. Βάζουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ώρες.

Στην τελευταία μισή ώρα προσθέτουμε τα μανιτάρια, αφού τα έχουμε σωτάρει πριν με μία κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.

Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή άσπρο πιλάφι. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top