Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Μελομακάρονα Γεμιστά Σμυρνέικα συνταγή 1910 ****

Eλένη 3/12/2019 παρουσίαση Pastry Chef Χρήστος Βέργαδος

Ετοιμάζουμε την γέμιση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Ετοιμάζουμε την ζύμη. 

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 5% ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ μαζί με το ARISTON ,SOFT ΒΟΥΤΥΡΟ ME ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ  και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε το νερό και την σόδα και ομογενοποιούμε. Σταματάμε το χτύπημα, βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε το φτερό. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μαλακό ζυμάρι. Παίρνουμε μέρος ζύμης κάθε φορά, την πλάθουμε σε μπαλάκι και στην συνέχεια το πιέζουμε μέχρι να γίνει σαν πιτάκι. Τοποθετούμε στο κέντρο λίγο από την γέμιση και κλείνουμε με την ζύμη. Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, με το κλείσιμο προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. 

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν για ένα λεπτό. Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσει. 

Σιροπιάζουμε κρύα τα μελομακάρονα, ζεστό το σιρόπι. 



Υλικά

300 γρ ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 5% ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

400 γρ ARISTON , SOFT ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ ΜΠΛΈ ΣΚΑΦΑΚΙ

1200 ml αλεύρι 

430 γρ ζάχαρη 

230 ml νερό 

2 κγ σόδα 

Για την γέμιση σταφίδας :

1/2 κιλό σταφίδες ξανθές 

30 γρ φρυγανιά τριμμένη 

1 κγ κανέλα 

2 κς ζάχαρη 

Εναλλακτικά για την γέμιση καρύδι :

Για το σιρόπι 

900 ml νερό 

800 γρ ζάχαρη 

300 γρ μέλι 



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend