Μελιτζάνες και ντομάτες φούρνου

Υλικά

1 μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
αλάτι και μαυροπίπερο
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
6 ντομάτες ρόμα, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές παρμεζάνα, τριμμένη 

Εκτέλεση

Βάλτε τις φέτες της μελιτζάνας σ’ ένα σουρωτήρι, πασπαλίστε τες με αλάτι κι αφήστε τες για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετέ τες και σκουπίστε τες με χαρτί κουζίνας. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC. Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σ’ ένα τηγάνι και τηγανίστε τις μελιτζάνες για 4–5 λεπτά και απ’ τις δυο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Στραγγίστε τες πάνω σε χαρτί κουζίνας. Προσθέστε άλλη μια κουταλιά λάδι στο τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3–4 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τοποθετήστε μια στρώση ντομάτες, μια στρώση μελιτζάνες και μια στρώση μείγμα κρεμμυδιού σ’ ένα στρογγυλό Pyrex (με διάμετρο 20 εκ.) και πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά, τελειώνοντας με μια στρώση ντομάτες. Ραντίστε με το υπόλοιπο λάδι και ψήστε τα για 20 λεπτά. Τέλος, πασπαλίστε με παρμεζάνα και ψήστε για άλλα 5–10 λεπτά.

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top