Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κεφτέδες Σμυρναίικοι ,αφράτοι από το 1936 της Αγγελικής Τσακαλοπούλου

Επειδή  , όσο παλιότερες οι συνταγές  ,τόσο πιο δυνατές ,κατά την γνώμη μου και λόγω της διαφημιστικής μας καμπάνιας  που έφερε πολύ νέο κόσμο στο site ,που βρίσκεται στην διάθεση των καταναλωτών από το 2006 ,ανοίξαμε τα παλιά κιτάπια της ARISTON και αναρτούμε 2 Σμυρναίικες κορυφαίες συνταγές ( Κεφτέδες Σμυρναίικοι , υπέροχοι _αφρός & Κοκκινιστό Σμυρναίικο ,πολύ μαλακό ) .
Η συνταγή αυτή είναι πολύ παλιά και μετράμε σε χούφτες τα υλικά μας ,δεν θέλαμε να το αλλάξουμε ...
 
Ζυμώνεις καλά όλα τα υλικά .Σταματάς σκεπάζεις ,ξεκουράζεις και ξαναζυμώνεις 2-3 φορές.
Τηγανίζεις σε δυνατή φωτιά με ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 5% ΒΟΥΤΥΡΟ ,αφήνοντας τους κεφτέδες μία δεκάρα έξω από το ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 5% ΒΟΥΤΥΡΟ & αμέσως χαμηλώνουμε την φωτιά .Τα γυρνάμε μόνο μία φορά όταν τα τηγανίζουμε .


Υλικά

1 kg Mοσχαρίσιο Κιμά 
1 χούφτα κιμά αρνίσιο 
5 κρεμμύδια στο blender να γίνουν σαν νερό  
1 χούφτα ξύδι 
1 χούφτα ούζο 
1 χούφτα μαιντανό ψιλοκομμένο
3 αυγά 
Ψωμί μπαγιάτικο που βουτάμε σε λίγο άσπρο κρασί 
3-4 χούφτες τυρί τριμμένο ( pecorino romano ΑURICCHIO )
Ελάχιστο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο 2 κ.σ 
ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 5% ΒΟΥΤΥΡΟ για το τηγάνισμα 


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend