Κριθαρώτο με γαρίδες

Υλικά

Yλικά για 6 μερίδες 

1,5 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτί μανιτάρια ΚΥΚΝΟΣ ψιλοκομμένα 400 gr.

2 φλυτζάνια μέτριο κριθαράκι

600 gr. γαρίδες με φλοιό ΚALIMANIS

1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη

αλάτι, πιπέρι

1/2 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα Reggiano

1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά ΑRISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

1 mag­gi ή knorr κότας

1/2 φλυτζάνι άσπρο κρασί

Εκτέλεση

Βράζουμε τις γαρίδες με 4 φλυτζάνια νερό και με έναν κύβο mag­gi ή knorr για 3 λεπτά. Σουρώνουμε, κρατάμε το ζωμό σε ένα μπωλ και καθαρίζουμε τις γαρίδες.

Βάζουμε σε κατσαρόλα 1,5 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και σωτάρουμε για 2–3 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια, αφού τα έχουμε στραγγίξει. 

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια το κριθαράκι 2–3 λεπτά, ώσπου να γυαλίσει και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το μισό ζωμό από τις γαρίδες και αφήνουμε την κατσαρόλα μας ανοικτή να πιει το φαγητό τα ζουμιά του. Όταν πιεί το ζουμί, ρίχνουμε και το υπόλοιπο μισό ζωμό από τις γαρίδες.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μελώσει. Προσθέτουμε τις γαρίδες, την ψιλοκομμένη τομάτα και βράζουμε το φαγητό μας 3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Κατόπιν βάζουμε μία κουταλιά βούτυρο ΑRISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο και μαϊντανό ψιλοκομμένο. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top