Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Koυραμπιέδες κλασσική με ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ και ΑRISTON ,SOFT βούτυρο με φυτικά έλαια χωρίς λακτό

Παρουσιάστηκε στην εκπομπή HAPPY DAY της Σταματίνας Ταιμτσιλή στις 28/11/2019 από τον Pastry Chef μας Xρήστο Βέργαδο 

 

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 5% ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 670 G μαζί με το ARISTON ,SOFT ΒΟΥΤΥΡΟ με ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ 220 G  και την ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους και το κονιάκ, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα. Μόλις ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε το φτερό. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα χοντροκομμένα και τα 3/4 από την ποσότητα του αλευριού. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα (αν χρειαστεί προσθέτουμε από το αλεύρι που έχουμε κρατήσει). Πλάθουμε σε σχήμα της επιλογής μας και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. 

Μόλις βγούν οι κουραμπίεδες από το φούρνο τους ραντίζουμε με ανθόνερο και μόλις κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 



Υλικά

460 γρ ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

220 γρ ARISTON ,SOFT ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ 220 G χωρίς λακτόζη μπλέ σκαφάκι στα ψυγεία των super market )

300 γρ ζάχαρη 

1.300 γρ αλεύρι 

2 κρόκους 

2 κγ σόδα 

1/2 κγ μπέικιν πάουντερ 

80 ml κονιάκ 

2 βανίλιες 

400 γρ αμύγδαλο καβουρδισμένο 

Για το πασπάλισμα: 

Ανθόνερο 

Ζάχαρη άχνη 



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend