Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κουλούρια Θεσσαλονίκης καταπληκτικά του Chef Παναγιώτη Πορίση

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί .Ανακατεύουμε στο μίξερ ,ώσπου να πετύχουμε μιά ομοιόμορφη μαλακή ζύμη .Αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο σκεπασμένη με μεμβράνη .

Στην συνέχεια με την βοήθεια της ζυγαριάς ,φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης 60 gr ,τα ανοίγουμε στο πάγκο πλάθωντάς τα μακρόστενα και ενώνουμε τι; άκρες .Βουτάμε το κάθε κουλούρι σε νερό και κατ ευθείαν μέσα στο μπώλ με το σουσάμι .

Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ,τοποθετούμε τα κουλούρια ,τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά και με την βοήθεια ενός πινέλου τα βρέχουμε με λιωμένο ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ .

 

Ψήνουμε σε πρροθερμασμένο φούρνο 190 ο C για 15 λεπτά περίπου .

 

Είναι πραγματικά καταπληκτικά ,ευχαριστούμε με τον εξαιρετικό Chef Παναγιώτη Πορίση για την δωρεά της συνταγής αυτής στην τράπεζα συνταγών www.aristonkitchen.gr .



Υλικά

380 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

110 γρ αλεύρι σκληρό 

20 γρ ζάχαρη

1 κ.σούπας αλάτι κοφτό 

260 γρ χλιαρό νερό 

18 γρ ξηρή μαγιά

 

Για την επικάλυψη :

200 gr σουσάμι 

νερό 

80 γρ ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend