Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κέικ με λωτούς και γλάσο σοκολάτας ,της Εύας Παρακεντάκη

Ξεφλουδίζουμε τους λωτούς οι οποίοι είναι πολύ ώριμοι, κατακόκκινοι, σχεδόν λιωμένοι,  βάζουμε τα σποράκια και τους χτυπάμε στο μούλτι.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ARISTON,SOFT 220 g_χωρίς λακτόζη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο.Μέσα στον χύμό πορτοκάλι, ρίχνουμε τη σόδα, ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στα αυγά και τον πολτό.Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το αλεύρι. Χτυπάμε καλά και τέλος ρίχνουμε λίγα καρύδια μέσα.
 Αδειάζουμε το μίγμα σε στενόμακρη φόρμα την οποία έχουμε λαδώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35-40 λεπτά.
 
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα το ΑRISTON,SOFT 220 g_χωρίς λακτόζη  και το μέλι. Αφού κρυώσει το κέικ το περιχύνουμε


Υλικά

2 λωτοί μεγάλοι
1 κ. γλ. σόδα μαγειρική
1 φλ. ζάχαρη καστανή
150 γρ. ARISTON ,SOFT 220 g μπλέ _χωρίς λακτόζη  
2 αυγά
1 κ. γλ. Κανέλα
1/3 κ.γλ. γαρύφαλλο
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
100 ml χυμό πορτοκάλι
Λίγα καρύδια ψιλοκομμένα
 
Γλάσο σοκολάτας :
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. ARISTON ,SOFT 220 g μπλέ _χωρίς λακτόζη  
1 κ.σ. μέλι


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend