Γιουβαρλάκια Τηγανητά με Σάλτσα

Υλικά

800 gr. κιμά μοσχαρίσιο

2 αυγά

2 κουταλιές άσπρο ξύδι

1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασσέ

3 κουταλιές άνηθο

3 κουταλιές μαϊντανό

3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά

αλάτι, πιπέρι

1/2 κιλό πατάτες

3/4 φλιτζανιού λάδι

Υλικά για τη σάλτσα:

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κουτί ψιλοκομμένες τομάτες ΚΥΚΝΟΣ

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 πράσινη πιπεριά

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά, τα αυγά, το ξύδι, το ρύζι, τον άνηθο και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τις πατάτες στενόμακρες. Σε ένα βάζουμε το λάδι και αφού πλάσουμε τα γιουβαρλάκια, τα πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και τα ροδίζουμε. Αμέσως μετά με τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Ροδίζουμε στο ίδιο λάδι τις πατάτες και τις βάζουμε με τον ίδιο τρόπο στην κατσαρόλα.

Αφού πολτοποιήσουμε το κρεμμύδι, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο λάδι και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και προσθέτουμε 3/4 φλιτζανιού νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top