Γαλλικό Σουφλέ

Υλικά

1/2 κιλό κασέρι σε φέτες
1/4 κιλού κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κιλό ψωμί του τοστ
7 αυγά
1 κουτί εβαπορέ γάλα
3 κουταλιές σούπας ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1/2 κιλό ζαμπόν
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

της Μαρίνας Μπερτάκη

Σ’ ένα μεγάλο Pyrex βάζουμε μια στρώση ψωμί του τοστ και στην συνέχεια τις φέτες, το κασέρι και το ζαμπόν. Ακολουθεί δεύτερη στρώση από φέτες ψωμί του τοστ και επάνω πάλι ζαμπόν και τέλος φέτες κασέρι.

Χτυπάμε σε μίξερ τα 7 ασπράδια αυγών να γίνουν μαρέγκα την οποία βγάζουμε από το μίξερ και στο μπωλ του μίξερ βάζουμε τους 7 κρόκους αυγών με το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, και αφού χτυπηθούν καλά βάζουμε το γάλα, το κεφαλοτύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος την μαρέγκα και τα χτυπάμε λίγο όλα μαζί.

Όλο το χτυπημένο μείγμα το ρίχνουμε στο Pyrex, το οποίο βάζουμε στο ψυγείο  και το αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα, όπου ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 1/2 ώρα. 

Καλή επιτυχία !

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top